Vajza nga Saranda që flet vetëm me sy – SHPËRNDAJE

08/10/1613:16

Shperndaje:


vajza-nga-sarandaPrej vitesh në Shqipëri është folur e stërfolur, flitet e stërflitet për politika sociale, sidomos kur bëhet fjalë për të larguar fëmijët nga rruga.
Por gjithçka mbetet nëpër konferenca, të cilat më së shumti organizohen për të mbushur ca dosje të organizatave dhe institucioneve për të justifikuar paratë që vjedhin nëpërmjet këtyre programeve.
Kjo vajzë është një nga dhjetra fëmijët që lypin në Sarandë. Drama e saj është akoma më e rëndë, ky fëmijë përveç problemeve ekonomike, përballet edhe një problem tjetër: Nuk ka mundësi komunikimi.
Mbyllja e syve nga institucionet e përkujdesjes sociale, përveçse neglizhencë për të kryer detyrën e tyre, është edhe një pashpirtësi njerëzore. Ky fëmijë meriton dhe duhet urgjent të largohet nga rruga dhe t`i jepet mundësia e shkollimit !vajza-nga-saranda

 


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.