Një mareveshje për mbylljen e guroreve në Sarandë që kurrë nuk u implementua

15/06/1617:25

Shperndaje:


Inspektoriati Shtetëror i Mjedisit dhe pyjeve vendos mbylljen e guroreve në Sarandë
Cipa-KokedhimaNe janar te vitit 2014,në prani të mediave dhe te publikut, nga fshatrat Shelegar, Metoq, Gjashtë, Vromero dhe nga zona e banuar “Baba Rexhepi” në lagjen nr. 4 të Sarandës, që përbënin grupin e interesit,ish kryebashkiaku i qytetit bregdetar, Stefan Çipa dhe perfaqesuesit e guroreve në Sarande, kishin nënshkruar nje akt-marrëveshjen dy palëshe për mbylljen e guroreve. “Saranda si qyteti i parë me projekte zhvillimi në kuadër të programit PIK, të qeverisë, largimi i guroreve qe zhvillonin veprimtarin e tyre ne rrethinat e Sarandes, jepte mundësin për implementim sa më të shpejtë të këtyre projekteve dhe për cilësi më të mirë të jetesës për banorët”. Impakti negativ i guroreve në mjedis dhe shqetësimet e krijuara të banorët e fshatrave përrreth apo për imazhin e keq qe ato krijojne në një qyteti turistik si Saranda,u pranuan edhe nga perfaqesuesit e ketyre firmave .bile u premtua nga firmat se paralelisht me tërheqjen e investimeve, firmat do të kontribonin edhe për rehabilitimin e mjedisit të dëmtuar, sipas një projekti të posaçëm që do të hartohej më pas. Arritjen e kësaj akt-marreveshjeje e kishte vlerësuar edhe ish deputeti socialist, Koço Kokëdhima, duke e quajtur shumë të rëndësishëm nënshkrimin dypalësh. Por dy vjet e gjysem pas kesaj marveshje,asgje nuk ka levizur .Guroret kanE vazhduar punen e tyre deri në qershor 2016,ku me se fundmi ka nderhyre Inspektoriati i shteteror i mjedisit dhe i pyjeve e cila ka gjobitur me 10 miljon leke te vjetra dhe pezullim te plote aktivitetit per shfyrtezimin e gurit gelqeror. ATSH

.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.