KoronaVirusi/ Greqia merr masa të jashtëzakonshme në Portin e Igumenicës

24/02/2014:42

Shperndaje:


Prania e koronavirusit në vendet fqinje si Italia dhe vendet e tjera në pellgun e Mesdheut ka shkaktuar shqetësim në Ministrinë e Shëndetësisë në Greqi.
Një takim i jashtëzakonshëm do të mblidhet në 19:00 për të diskutuar zhvillimet e fundit.
Mekanizmi i ministrisë mbetet vigjilent dhe vigjilent siç raportojnë burimet e tij, por edhe siç dëshmohet nga informimi i tij aktual për shtypin. “Sipas të dhënave të reja epidemiologjike të koronavirusit të ri, Ministria e Shëndetësisë dhe Agjencia Kombëtare e Shëndetit Publik vazhdojnë veprimet e synuara për të informuar dhe rritur vetëdijen e vizitorëve të vendeve të treta në portat hyrëse të vendit, me lëshimin e fletëpalosjeve të reja dhe posterave dhe posterave.

Herë pas here, shkencëtarët që përfaqësojnë Ministrinë e Shëndetësisë në vendin tonë kanë vlerësuar se ekziston një probabilitet i lartë që një rast i ri koronavirus të regjistrohet në Greqi. Sidoqoftë, pyetja për shkencëtarët është se sa shpejt do të zbulohet dhe izolohet.
Për këtë arsye, siç thekson edhe një herë Ministria e Shëndetësisë, të gjitha autoritetet shëndetësore të vendit – spitalet, qendrat shëndetësore, KEPY-EKAB – janë në gatishmëri të plotë operacionale.
Ato gjithashtu janë duke informuar ndërmarrje që operojnë në portet e Patras dhe Igoumenitsa , ndërsa një program trajnimi po zhvillohet të enjten në Piraeus, në bashkëpunim me EU Gateways EU Healthy, me titullin “Masat e shëndetit publik në Portet e Hyrjes dhe Aviacionit”. ) ». thespro.gr


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.