Familjet sarandiote deri në vitin 1945

26/01/2021:50

Shperndaje:


Fatos Mero Rrapaj në vitin 1995 ka publikuar librin “Fjalori onomastik i Epirit”, ku sjell edhe një pjesë të familjeve që kanë banuar në Sarandë deri në vitin 1945.
Pa dashur të hyjmë dhe të gjykojmë sa të sakta janë këto të dhëna, ne ftojmë këdo që mund të vërejë se mungon ndonjë familje, me qëllim plotësimin e këtij artikulli me familjet e tjera që mund të mungojnë.

Ajdini (Surja-) i ardhur nga Gjirokastra
Ahmeti (Dervish Halimi) nga Përmeti 1918
Aliu (Gligor-) nga Grapshi i Gjirokastrës,
Avdia (Rushit-) nga Leskoviku dhe ardhur në Sarandë më 1926,
Avdiu (Begtash-) nga Leskoviku,
Babameto (Shahin-) nga Gjirokastra,
Babi (Thodhori-) nga Çuka,
Bajo (Xhafer-Isa) nga Parga (Çamëri-),
Bajrami (Ibrahim Nebi-),
Bala (Lekë-) nga Piluri,
Ballaci (Shaqir-) nga Delvina,
Bajrami (Zenel-) çam,
Bastriu (Safet-) nga Ninati,
Basho (Shero-) nga Përmeti,
Bega (Jaho-) nga Gjirokastra,
Begtash beu nga Leskoviku i ardhur me 1920,
Begtashi (Xhafer-) nga Përmeti dhe i ardhur më 1865,
Beqir (Beqir-) nga Gollobërda,
Berberi (Duro-) nga Delvina,
Bituni (Jani-) nga Shënvasil,
Boçi (Uzo-) nga Delvina,
Borshi (Ahmet bej-) nga Borshi – Sarandë,
Çambirajt, nga fshati Senica e Rrëzomës,
Çarçani (Avdul-) nga Fushë Bardha, ardhur aty në vitet 1916-1917,
Çarcani (Rexhep-) ardhur nga Ksamili në vitin 1916,
Çavo (Thanas-) nga Senica e Rrëzomës,
Çelo (Vangjel-) nga Këlcyra,
Çoka (Vangjel-) nga Muzina,
Çumani (Halil-) nga Përmeti dhe i ardhur më 1865,
Dajko (Andrea-) nga Lëkurësi,
Dajko (Spiro-) nga Shën Vasili,
Dede (Spiro-) nga Muzina,
Demi (Ahmet-) nga Filati,
Demi (Qazim-) nga Filati,
Demi (Shamet-) nga Margëlliçi (Çamëri-),
Demi (Shefqet-) nga Filati,
Didati (Deme Xhaferr-) nga Koska,
Dido (Abaz-) nga Koska,
Dine (Mezan-) nga Vrohonai,
Doka (Adem-)  nga Tepelena në 1933
Dojaka (Harun-) nga Filati,
Dojaka (Iljaz-) nga Filati,
Dulla (Meç-) nga Karbunarë e Paramithisë;
Dhimëspiro (Koço-) nga Senica e Rrëzomës,
Emini (Braho-) nga Shulashi,
Emini (Sulçe-) nga Smokovina,
Fetiu (Dulkë-) nga Përmeti dhe i ardhur më 1905;
Gargaj (Musa-) nga Gjirokastra,
Gogoni (Ilia-) nga Dropulli,
Gulani (Jaçe-) nga Përmeti dhe i ardhur në vitin 1865,
Gurmaj nga Nivicë-Bubari,
Gjikopulli (Vasil-) nga Dhërmiu,
Gjini (Gjino-) nga Nivicë-Bubari,
Hajdar beu ardhur nga Janina,
Hajdini (Sulo-) arshur nga Përmeti
Hako (Safet-) nga Delvina,
Halimi (Riza-) nga Grykohri,
Harito (Koço-) nga Zagoria,
Harito (Ndreko-) nga Zagori,
Hasani (Meç-) nga Arpica,
Hasani (Shuaip-) nga Kosova,
Hasani (Zenel-) nga Mazreku i Çamërisë dhe ardhur më 1916,
Hodo (Meçe-) nga Arila,
Hoxha (Hajredin-) nga Gollobërda,
Hyseni (Rexhep-) nga Vola,
Hysi (Lutfi-) nga Ksamili dhe i ardhur më 1916,
Isai (Shuaip-) nga Galbaqi;
Ismaili (Meleq-) nga Arpica,
Izeti (Qamil-) nga Filati,
Izeti ( Ilaz dhe Bejko) nga Koska, 1913
Jaça (Miftar-) 1890 nga Permeti
Jakubini (Sokrat-) nga Nivicë-Bubari,
Jorgji (Aleks-) nga Senica e Rrëzomës,
Kaçi (Petro-) nga Senica e Rrëzomës,
Kali (Vasil) nga Leshnica,
Kalo (Xhemal-) nga Koska,
Kërkeshi (Gaqe-) nga Nivicë-Bubari,
Konjari (Sulo-) nga Libohova,
Kosova (Qemal-) nga Kosova,
Kromidha (Pano-) nga Zagoria,
Kuro (Hamit-) nga Arpica,
Lamçe (Sheme-) nga Përmeti dhe i ardhur më 1890-1894,
Lapa (Sokrat-) nga Piluri,
Laska (Dukë-) nga Nivicë-Bubari,
Lepuri (Nane-) nga Shën Vasiki,
Lezo (Hasan-) nga Hotova,
Lezo (Thoma-) nga Llaka – Delvinë,
Ligu (Refat-) nga Prongjia,
Majko (Hetem-) nga Progonati,
Malike (Veliko-) nga Gjirokastra,
Maliqi (Mehmet-) nga Paramithia,
Mane (Aqif-) nga Karbunara,
Marangoi (Jorgo-) nga Delvina,
Marto (Kolë-) nga Kakodhiqi,
Maska (Dulkë-) nga Përmeti,
Meço (Sako-) nga Arpica,
Melo (Jani-) nga Delvina,
Mete (Damin-) nga Mazreku (Çamëri),
Mete (Qazim-), ardhur nga Ksamili në 1916,
Mërkuri (Andon-) nga Piluri,
Miftari (Jaçe-) nga Përmeti dhe i ardhur më 1890-1894,
Miho (Miço-) nga Senica e Rrëzomës,
Moci (Pirro Zef-) nga Shkodra,
Moska (Hajdar-) nga Përmeti dhe i ardhur më 1890-1894,
Muho (Bastri -) 1913 nga Kurtesi Çameri
Muho (Abaz-) nga Koska,
Muho (Idriz-) nga Arpica,Mustafai (Latif) nga (Çamëri-),
Mustafai (Rrape-) nga Përmeti dhe i ardhur nga 1890-94,
Muzina (Gaqe-) nga Muzina,
Nika (Lonidhë-) nga Senica e Rrëzomës,
Nikëdhima (Kostë-) nga Nivicë-Bubari,
Nikolloi (Koço-) nga Piqerasi,
Nini (Thoma-) nga Nivicë-Bubari,
Nuriu (Adem-) nga Pazari i Ri,
Omeri (Mezan-) nga Mazreku (Çamëri-),
Orozi (Dervish-) nga Kosova,
Papadhima (Llambi-) nga Nivicë-Bubari,
Papagjika (Koço) nga Nivicë-Bubari,
Papai (Harallamb-) nga Leshnica,
Pesholli (Fiqiri-) nga Dibra e Madhe (Pazhulli-),
Plaku (Gjikë-) nga Senica e Rrëzomës,
Pollo (Ndreko-) nga Parga,
Psatha (Shefqet-) nga Parga dhe i ardhur më 1909,
Preja (Shaban-) nga Përmeti dhe i ardhur më 1865,
Premti i ardhur nga fshati Vromero dhe me origjinë nga Nivicë-Bubari,
Preveza (Sabri-) nga Preveza,
Prevezjani (Qani-) nga Preveza,
Prifti (Aleko-) nga Piluri,
Pula (Isa-) nga Dukati i Vlorës,
Puto (Sulo-) nga Gjirokastra,
Qendro (Koço-) nga Piqerasi,
Qurku (Sokrat, Nane -) nga Piluri,
Rrefati (Beqir-) nga Gollobërda,
Rexho (Naqe-) nga Muzina,
Rushiti (Muharem-) nga Koska,
Selfo (Xhevdet-) nga Gjirokastra;
Stefani (Dhimë-) nga Piluri,
Stefani (Koço-) nga Piluri,
Stefanidhi (Sotir-) ardhur ne 1920
Sulçe (Bastri-) nga Vrohonai,
Sulo (Zeqo-) nga Koska,
Shabani (Latif-) nga Kurtesi (Çamëri-),
Sheme (Zenel Daut-) nga Përmeti,
Tahiri (Mazar-) nga Përmeti dhe i ardhur më 1905,
Tahiri (Taro-) ardhur nga Ksamili më 1916,
Tata (fis çam),
Taqe (Vasil, Sotir, Stavro) ardhur nga Filati
Thanasi (Sotir-) ardhur nga Filati
Toto nga Peca,
Lonidha (Vaso-) nga Skoreja,
Vashati (Jano-) nga Peca,
Verli (Thimjo-) nga Senica e Rrëzomës,
Vito (Naqe-) nga Senica e Rrëzomës,
Xhaferri (Jasin-) nga Arpica,
Xhafo (Shefqet-) nga Filati,
Xhani (Gogo-) nga Piqerasi,
Xhemali (Haki-) stërgjyshi i Mentor Xhemalit dhe i ardhur në vitin 1890,
Zeno (Nane-) nga Piluri,
Zeqo (Qamil-) nga Arpica,
Zera (Josif) nga Topova e Zagorisë,
Zeri (Jorgo-) nga Dhuvjani i Dropullit,
Zoto (Kolë-) nga Vunoi,
Zoto nga Dhrovjani, me origjinë nga Progonati.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.