Dridhet toka në kufirin Shqipëri-Greqi nga 9 tërmete

Nëntë tërmete janë regjistruar nga Instituti Gjeodinamik, të gjithë duke u fokusuar në fushën e Kalpaqit, pranë kufirin me Shqipërinë, zonë ku ndodhën edhe tërmete në tetor.
Tërmeti i parë, ka ndodhur pak para orës dy të mëngjesit dhe ishte 3.1 i shkallës Rihter.
Pas gjysmë ore kanë ndodhur edhe dy tërmete, ndërsa deri në mëngjes u regjistruan gjashtë tërmete të tjerë, të madhësisë më të vogël.
Të gjitha tërmetet kanë patur epiqendër në të njëjtën zonë dhe në thellësi të vogël.