Digjet pompa, banorët e fshatit Shalës në Konispol 1 javë pa ujë

09/06/2418:48

Shperndaje:

Prej një jave, banorët e fshatit Shalës në Konispol janë përballur me një krizë serioze për ujë pas djegies së pompës kryesore që furnizon fshatin me ujë.

Lajmi është raportuar në Saranda Web nga vetë banorët, të cilët janë të shqetësuar për mungesën e përgjigjes nga autoritetet lokale dhe perspektivën e zgjidhjes së situatës.

 

Ndikimi në Jetën e Përditshme

 

Banorët e Shalësit, një fshat me rreth 900 banorë në jug të Shqipërisë, kanë mbetur pa furnizim me ujë të pijshëm dhe për përdorim të përditshëm që prej djegies së pompës. Mungesa e ujit ka krijuar probleme të shumta, që nga higjiena personale e deri te përdorimi i ujit për gatim dhe bujqësi. Shumë familje janë detyruar të përdorin burime alternative, të cilat shpesh nuk janë të sigurta ose të mjaftueshme për të plotësuar nevojat e tyre.

 

Reagimet e Banorëve

 

Banorët kanë shprehur zhgënjimin e tyre përmes Saranda Web, duke treguar se deri më tani nuk kanë marrë asnjë përgjigje konkrete nga autoritetet për kohën kur situata do të normalizohet. “Është e papranueshme që në këtë kohë të përballemi me një mungesë të tillë thelbësore,” tha një prej banorëve. “Kemi nevojë për ndihmë urgjente dhe një zgjidhje të shpejtë.”

Sipas raportimeve, autoritetet lokale dhe kompanitë e ujësjellësit janë në dijeni të situatës.

Të kontaktuar nga Saranda Web, autoritetet shprehen se pompa është porositur në Selanik dhe pritet të mbërrijë në orët e ardhshme dhe se problemi do të jetë zgjidhur brenda 24 orëve të ardhshme. 


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2024 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.