Home Arkeologjike Delvinë, xhamia me emër të krishterë,pikë ndalese për turistët

Delvinë, xhamia me emër të krishterë,pikë ndalese për turistët

SHARE

Delvinë, xhamia me emër të krishterë,pikë ndalese për turistët
Xhamia historike e Gjin Aleksit në Rusan të Delvinës kthehet destinacion turistik për vizitorët e huaj. E ndërtuar në rrënojat e një Kishe, në oborrin e xhamisë janë të përfshira tre objekte fetare, një teqe, një kishë dhe xhamia.
Xhamia e Gjin Aleksit është ndërtuar në kohën e Sulltan Sulejmanit.
Ndërkohë që prej kohësh këto objekte religjioze janë kthyer në destinacion shumë të pylqyer për turistët e huaj pasi brenda pak metrave katror ka të ndërthurura fe të ndryshme.
Prej disa kohësh kjo xhami po i nënshtrohet një restaurimi i cili po financohet me fonde të komunitetit musliman shqiptar. Sipas përfaqësuesve të komunitetit, xhamia do të marrë pamje mjaf atraktive. VIDEO KLIKO per ta pare ne youtube

loading...
loading...