Bashkia Sarandë jep alarmin: Priten tërmete të tjera, duhet të…

17/10/1616:05

Shperndaje:


Bashkia Sarandë nëpërmjet një njoftimi jep alarmin se priten tërmete të tjera dhe se qytetarët duhet të jenë të përgatitur për çdo situatë. Ja çfarë shkruan Bashkia Sarandë në njoftimin e shpërndarë:
VEMENDJE, TE NDERUAR BASHKEQYTETARE, PARASHIKOHEN LEKUNDJE TE TJERA TERMETI, JINI TE PARAPERGATITUR
Sipas informacioneve të marra nga Institucioni i Gjeoshkencës, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit, raportohet se më datë 15.10.2016, ora 22:14:48, në territorin e Greqisë, 50 km në jug të qytetit Sarandë, ka rënë një tërmet me magnitutë ML=5.6 shkalla Rihter, i cili është ndjerë në qarqet Korçë, Vlorë, Gjirokastër, Berat, Fier dhe deri në Tiranë.
Aktiviteti sizmik i këtij tëmeti ka vazhduar edhe në orët në vijim dhe vijon aktualisht. Sipas specialistëve të sizmiologjisë, parashikohen që dhe në orët në vijim të bien termete të tjera me magnitude më të lartë se tërmeti i parë, të cilët mund të krijojnë situate emergjente në qarqet dhe bashkitë e lartpërmendura.
Bazuar në Ligjin nr. 8756, ‘’Për Emergjencat Civile’’dhe të VKM nr. 965, datë 02.12.2015, “Për bashkëpunimin ndëristitucional të strukturave të drejtimit, në rastin e emergjencave civile dhe krizave”, Drejtoria e Pergjishme e Emergjencave Civile ne Ministrine e Brendshme kujton se aështë urgjente që:
1.Të funksionojne shtabet e emergjencës dhe këto të venë në gatishmëri të gjitha strukturat e tyre, kapacitetet njerëzore dhe teknike operacionale, etj., për të monitoruar dhe reaguar sipas situatës që mund të paraqitet. Këto të koordinojnë punën ndërmjet tyre për përballimin sa më mire dhe me efektivitet të ndonjë situate emergjente që mund të krijohet nga ky aktivitet sizmik.
2.Të njoftohet çdo qytetar që t`I bindet lajmërimit të çdo strukture për të qenë në gatishmëri, për të marrë masat mbrojtëse individuale, për të lëvizur nga banesat e tyre dhe çdo objekt tjetër që mund të rrezikohet nga këto tërmete, si dhe të japin ndihmesën e tyre ndaj këtyre strukturave, kjo sipas detyrimeve të parashikuara në Ligjin nr. 8756, ‘’Për Emergjencat Civile’’.
3. Të njoftohen për të qenë në gatishmëri, si dhe t`u krijohen mundësitë për veprim, gjithë strukturave Operacionale të EC në qarqet dhe bashkitë e mësipërme.
Per çdo situate reale ne oret dhe ditet ne vijim, te kontaktohet nepermjet fb, websitit etj., per te pautr gjithe mbeshtetjen e nevojshme qe situatat te perballohen pa asnje pasoje te padeshirueshme, përfundon njoftimi i Bashkisë Sarandë.

 


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.