Artizanët rikthehen në Bulevard/ Gurma: Të mbajmë gjallë traditën

Startoi edicioni i 8-te i Panairit te Suvenireve Turistike me Qasje Mjedisore, organizuar nga Agjencia AJMMI dhe i mbeshtetur nga Bashkia e Sarandes. Eventi shtrihet pergjate tri diteve: 22-23-24 Gusht 2019 .
Ne 60 pavionet e Panairit u ekspozuan produkte tradicionale te dores realizuar nga mjeshtra artizane qe vinin ne kete edicion nga treva te ndryshme te Shqiperise si SHKODRA, KORCA, KUKESI, etj, si dhe nga PRIZRENI PRISHTINA, MITROVICA, MAQEDONIA e Veriut, etj,.
Shiritin e ketij edicioni te ri, e preu Kryetari i Bashkise Sarande, Adrian Gurma, ne cilesine e Presidentit te Panairit “SARANDA-2019 ‘.
I shoqeruar nga zv.kryetaret e Bashkise, Ramiz Hysi e Jorgo Mitro si dhe nga drejtori ekzekutiv i AJMMI-t, Shkelqim Hajno e stafi i tij.
Kryebashkiaku Adrian Gurma kaloi ne pavionet e Panairit, u njoh me prurjet e ketij edicioni, shkembu ide dhe sugjerime me artizanet per kurorezimin edhe me te mire ne te ardhmen te ketij eventi te rendesishem kulturor tradicional organizuar ne pikun e sezonit turistik ne qytetin bregdetar.
Ai i uroi pjesemarresit qe u bene pjese e Panairit, disa prej te cileve per here te pare.
Ne diten e dyte te tij Panairi (23.08.2019) AJMMI dhe Presidenti i Panairit z.Gurma, procedojne ne oren 10.00 me takim tradicional promocional te eventit ne GRAND Hotel, me shperndarjen e Certifikatave per pjesemarresit, Cnimet e Panairit si dhe me ceremonine e prerjes se tortes simbolike “PANAIR SARANDA 2019”.
Ne nmbremjen e neserme (24.08.2019) mijera frekuentues shqiptare dhe te huaj do te mund te vizitojne pavionet e Panairit ne Sheshin e Limanit, Sarande.