Kisha e Shën Maria, Finiq

Kisha e Shën Maria, Finiq
Sipas gojëdhënave, kjo kishë është ndërtuar mbi themelet e një kishe më të hershme dhe për ndërtimin e saj janë përdorur gurë dhe tulla, të cilat janë marrë në rrënojat e qytetit antik të Foinikes.
Në vitin 1967 kisha i shpëtoi shembjes duke u kthyer në depo magazinimi.
Pas vitit 1990 kisha e Shën Maria u rikonstruktua nga banorët e Finiqit.

VIDEO