Kufizimi i orarit dhe testet krijojnë radhë kilometrike në doganën e Kakavijës

Në pikën kufitare në Kakavijë, nga ana greke është krijuar një radhë e madhe automjetesh.
Qytetarët kanë raportuar se radha shkon 3 deri në 4 kilometra. Kujtojmë se me 6 gusht qeveria greke vendosi që në pikat e kalimit të Kakavijës dhe Kapshticës të jenë të mbyllura nga ora 22:00 deri në orën 06:00, si në hyrje dhe në dalje të Greqisë, pasi autoritetet greke kanë vendosur masa të reja kufizuese për frenimin e Covid-19.

Kufizimi i orarit ka bërë që qytetarët të dynden për të kaluar kufirin, përpara se dogana greke të mbyllet në orarin 22:00.
Kufirin mund ta kalojnë vetëm shtetas grekë, shtetas shqiptarë e të huaj me leje qëndrimi greke dhe minoritarë me kartën përkatëse.

Kufizimi i orarit për hyrjen në territorin grek, krijohen radhë kilometrike në doganën e Kakavijës

Gepostet von Saranda Web am Samstag, 8. August 2020