Bashkia Finiq nxjerr nga kushtet primitive të vetmuarin

Personi që shikojmë në foto është Jorgo Rosi nga një fshat i thellë i Bashkisë Finiq.
Ai prej vitesh jetonte i vetmuar në një shtëpi të rrunuar në anë fshatit.
Ai nuk kishte familje, dhe përveç gjendjes financiare të varfër, ai ishte në një gjendje të keqe fizike dhe psikologjike.
Ngrehina ku jetonte kishte insekte, minj dhe gjarpërinj.
Ky fakt ishte mësuar nga punonjësja e Zyrës së Shërbimeve dhe ndihmës Sociale në këtë bashki Katerina Thodhori, e cila ka ndërmarrë të gjitha hapat për nxjerrjen nga kjo gjendje të Jorgos, duke ndërtuar një shtëpi të vogël me të gjitha kushtet për një jetesë të mirë.