Artan Lame: Bregdeti i Sarandës dhe Butrinti me 4 palë pronarësh

Në një konferencë për mediat, kreu i Kadastrës, Artan Lame tregoi disa gjetje skandaloze me pronat në bregdet.
“Edhe bregdeti i Sarandës është ndarë nga 2 deri në 3 herë. Është ndarë edhe Butrinti, ku sot del me pronarë. Nga sondazhet na del me mbivendosje për 4 pronarë për të të njëjtën tokë”, tha Lame.

“Janë trajtuar rreth 7500 ankesa nga publiku. Janë vënë 120 gjoba.
Do të shikosh këto shifra për të parë sesa i thellë është problemi me pronat. Harta e abuzimeve me pronat përfshinë të gjithë territorin e republikës.
Por më problematike janë në zonat ku ka interes ekonomik. Shumica e pronave me probleme bllokojnë është investimet. Bregdeti i saj u nda dhe u stër-nda, problemet janë ngado.
Para disa kohësh unë paralajmërova se problematika se ato të Vlorës do të jenë edhe në Sarandë.
Edhe bregdeti i Sarandës është ndarë nga 2 deri në 3 herë. Është ndarë edhe Butrinti, ku sot del me pronarë. Nga sondazhet na del me mbivendosje për 4 pronarë për të të njëjtën tokë.