Shpella e Tatzatit

12/01/1612:53

Shperndaje:

Shpella e Tatzatit

shpella e tatzatit 1

Shpella e Tatzatit ndodhet në afërsi të fshatit Tatzat. Është e formuar në shkëmbinj gëlqerorë të kretës së sipërmë. Është e gjatë rreth 150 m, 5 m e gjerë dhe 10 m e lartë. Është e mbushur me konkrecione të shumta stalaktite dhe stalagmite me bukuri të rrallë.

Ka vlera shkencore (gjeologjike, gjeomorfologjike, hidrologjike, biologjike), kulturore, didaktike dhe turistike. Vizitohet duke ndjekur intinerarin: qyteti i Delvinës – fshati I Tatzatit


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2024 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.