Greqia hap kufijtë me Shqipërinë më 1 korrik

Qeveria greke do të hap kufirin me Shqipërinë më datë 1 korrik. Vendimin është bërë publik nga zëdhënësi i qeverise greke Stelios Petsas, i cili konfirmon vendimin e marrë prej qeverise greke për çeljen e kufirit tokësor me Shqipërinë.

Pak ditë më parë një anëtar i kabinetit qeveritar grek përjashtoi mundësinë e hapjes së Kakavijës si pasojë e rritjes se numrit te të infektuarve me Covid-19 në Shqipëri.

Sipas vendimit të qeverisë greke, me Shqipërinë do të funksionojnë pikat e kalimit të Kakavijës dhe Kapshticës.

Përsa i përket Portit të Sarandës, autoritetet greke ende nuk kanë marrë një vendim, por pritet një njoftim në orët në vijim.