Manastiri Shën Nikolla Mesopotam – VIDEO

15/06/1715:11

Shperndaje:


Manastiri i Mesopotamit
Manastiri i Mesopotamit ndodhet në fshatin me të njëjtin emër, në Bashkinë e Finiqit. Pranë qytetit, në anën lindore, është manastiri i Shën Nikollës, kisha e të cilit dhe një segment i kambanës kanë mbijetuar nga e kaluara deri më sot.

Sipas Mistaqidhit, manastiri u themelua në vitin 306 pas Krishtit nga Konstandini i Madh. Manastiri i Mesopotamit u rindërtua në 1043 nga Konstantin Gladiator.
Manastiri i Mesopotamit është i njohur për arkitekturën e saj unike. Tempulli kryesor ndahet në dy pjesë dhe është i mbuluar me katër kupola, të cilat bazohen në muret e brendshme dhe në një shtyllë qendrore. Narteksi, i cili është i mbuluar nga tre kupola gjysmë rrethore, është e ndarë nga tempulli kryesor.
Shtresat e themelimit të ndërtesës se Manastiri i Mesopotamit janë ndërtuar me gurë të gdhendur të cilat janë marrë nga Finiqi i lashtë.
Manastiri i Mesopotamit

 


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.