Debat për mandatin e deputetit të Sarandës Koço Kokëdhima

20/04/1612:06

Shperndaje:


kokedhimaNje debat i hapur per mandatin e deputetit, kufizimet dhe afati i tij nga nisur nga studentet dhe pedagoget e fakultetit të drejtesise ne Vlore. Ne fokus te veçante ishte interpretimi i nenit 70.3 te Kushtetutes. Ne kete takim u ballafaquan pikpamje te ndryshme mes drejtuesve te panelit dhe studenteve . Sipas zv/ dekanit te Fakultetit Erviz Moçka, qellimi kryesor ishte ndergjegjesim i studenteve dhe opinionit publik ne aspektin e interpretimit te kushtetutes, ne menyre te vecante mbi menyren e zgjedhjes, fillimit dhe ushtrimit te mandatit te te zgjedhurve ne kuvendin e Shqiperise. Aty u trajtuan edhe rastet me te fundit te mandateve te deputeteve qe pritet te gjykohen ne Gjykaten Kushtetuese. Pati prej tyre qe kerkuan veprim te forte te ligjit, per te denuar deputet qe ne aktivitetin e tyre kane papajtueshmeri ligjore. Gjate debatit u diskutua dhe për ceshtjen e debatit mbi mandatin e deputetit rë Sarandës Koco Kokedhima, teme qe ngjalli mjaft debate ne auditor dhe qe gjeti mbrojtje nga disa nga ekspertet e pranishem ne panel. VloraNewskokedhima 1

.


Postimet e fundit

©SARANDAWEB - 2021 • Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.