Statistikat: Në portin e Sarandës në 2018 rreth 500 mijë pasagjerë

Vitit 2018 ka qёnё nё njё rritje tё konsiderueshme nё krahasim me 2017 përsa i përket fluksit nga porti i Sarandës. 20% me shumё se vitin e kaluar kanё qёnё prekjet dhe imbarkimet e Anijeve Turistike, Linjave ditore si dhe Krocierave. Sipas tё dhёnave nga Porti i Sarandës për periudhën Janar – Tetor 2018 ka patur 477709 mijё pasagjerё tё pёrpunuar , kundrejt 430831 mijё qё janё pёrpunuar nё vitin 2017. 

Gjatё 10 mujorit tё vitit 2018 nё Portin e Sarandёs ka patur mbërritje tё Anijeve dhe Trageteve Turistikё tё disa tipeve, si Cruiz (Krociera) dhe Yacht (Jaht)-ve. 172 Tragete Turistike kanё kryer kёtё vit prekje nё Portin e Sarandёs, ku gjatё vitit 2017 kanё qёnё vetёm 133. Ndёrsa pёr kategorinё e Yacht (Jaht) -ve 1300 tё tillё nga 1052 qё kanё bёrё shkelje nё vitin e kaluar. Sa i pёrket kategorisё Cruiz (Krocjera) shkeljet nё Portin e Sarandёs pёr 10 e 2018, pa llogaritur gjithё tetorin e gjysmёn e nёntorit, kanё qёnё 42 Cruiz (Krociera).

Projekti 100 fshatrat, së shpejti fillon në 4 fshatra në zonën e Sarandës

Alket Hyseni nepermjet nje postimi ne fb ka njoftuar se se shpejti fillojne punimet  ne projektet dhe resurset e katër fshatrave të parë të zonës sonë, Rusan, Çukë, Mursi dhe Mesopotam. 
Së shpejti fillojnë punimet në punët publike, por ftojmë edhe individët dhe biznesin të orientojnë investimet e tyre sipas këtij studimi serioz, shkruan deputeti Hyseni

Qytetarët e Ksamilit: Jemi pa Energji nga mbrëmë

Qytetarët e Ksamilit ankohen se janë prej mbrëmjes së djeshme pa energji elektrike.
Sipas një denoncuesi, i cili ka ardhur për pushime në Ksamil nga perëndimit, energjia mungon nga ora 21 e mbrëmjes së djeshme.
Pavarësisht se ata kanë janë munduar të kontaktojnë me ndërmarjen e leketrikut, ai shprehet se askush nuk u është përgjigjur.
Saranda Web ka kontaktuar edhe me qytetarë të tjerë në Ksamil, të cilët konfirmojnë faktin e mungesës së energjisë elektrike.

Reagon Alltun Cela eshte nje vendim i padrejte do ndjek rruget ligjore

Pas vendimit te komisionit te Vetingut per shkarkimin nga kryetar i Gjykates Sarande, Alltun Cela ka reaguar per here te pare nepermjet nje statusi ne fb

Të dashur miq!

Së pari, ju falenderoj shumë për mijëra mesazhet dhe telefonatat tuaja nga çdo kënd ku jetoni!
Së dyti, në këto 23 vite të shërbimit tim në radhët e drejtësisë jam munduar të mos e harroj amanetin e babait tim për të qenë i drejtë e që kurrë mos abuzoja me të.
Vuajtjet e padrejta të familjes time të dënuar politikisht kanë qenë refreni i çdo dite të punës time për të bërë vetëm drejtësi për këdo u sulmua nga abuzuesit me pushtetin pavarësisht krahut në këto 23 vite.
Kanë qenë 23 vite të vështira,por jam ndjerë krenarë për cfarë kam dhënë, dhe kurrë se kam parë veten mbi të tjerët. Rrugëtimi im ka kaluar përmes gjykimit të mbi 12 000 çështjeve gjyqësore me mbi 25 000 qytetarë të përfshirë.
Rrugëtimi im nisi në Delvinë si Kryegjyqtar në muajin Mars të vitit 1995. Kujtoj me shumë respekt mbarë qytetarët e Delvinës në vitin 1997 kur më respektuan duke e ruajtur Gjykatën edhe pse çdo institucioni tjetër në jug i doli flaka.
Në vitin 1998 u transferova si gjyqtar në Sarandë. Zyrën ku punova u mundova ta kthej në zgjidhje për qytetarët. E bëra me shpirt. Nuk pata asnjë dallim në dhënien e drejtësisë. Zyra ku punoja ishte e hapur për të gjithë.
Jam përpjekur me çdo mundësi që çdo shtresë apo komunitet të ndihej i përfaqësuar. Sigurisht në jetë kam bërë dhe gabimet e mija por kurrë në kurriz të drejtësisë.
Shtetin tim, në vazhdim të traditës familjare do e dua njësoj pavarësisht goditjes së padrejtë që mori karriera ime.
Unë i premtoj kujtdo dashamirësi se betejën ligjore do e çoj deri në fund. Kam besim të plotë se do e arrij drejtësinë time. Ishte vetëm shkalla e parë.
Unë ende juridikisht nuk konsiderohem i shkarkuar sa kohë nuk ka një vendim të formës së prerë.
Për ta mbyllur, sot ndihem krenar që jetoj po në banesën ish-punishte , të përshtatur për banim bashkë me miqtë e mi prej vitit 1995, pa asnjë dallim. Këtu do jetë dera ime edhe pas 20 vitesh. Në rrugët e qytetit do të më keni edhe në vazhdim. Ndër tavolinat e kolegëve të drejtësisë edhe në vazhdim.
I juaji, me Respekt Alltun Çela